IeYnA
masa tu aku balik dari perkahwinan  kak wahida(my beloved cousin),dan sampai je kat hostel aku terus online..
3 hari tak sempat nak ber facebooking dan chatting..
aku buka facebook dan check aku punye inbox.-heheheh ada jemputan open house dari mr Al,lecturer islamic study dan malaysian study kami last year..pada masa yang sama gak, Mr.Al ni  coordinator AUsmat untuk batch kami..
tersangat la seorang  lecturer yang kelakar dengan lawak2 yang sempoi..
mujur jugak..kalu tak sure kami semua dah tido time kelas Mr Al..ye la mengantuk kot belajr history of malaysia pada masa yang amat sesuai untuk tido lagi kot..
hahahaha
ina ko pecah rekod buat kali pertama tak pernah tido time kelas malaysian study MR Al..hahaha
tahniah222

 berbalik kepada topik open house..
amat lawak gak message yang  kami dapat time tu..
ni dia message yang mrAl bagi..





best nak pergi open house,terpikir la kami,nak pergi macam mana??
mana ada transport..
gila nak pergi naik teksi..???
kat mana entah la kondo Mr AL..
tetapi  nasib baik ada  driver KBU yang berbaik hati..
OT tanpa berganji..hahah
van KBU ada dua je tapi students yang nak pergi ada 100 orang...
macam mana tu??
kebanyakan boys  merempit je malam tu,dan gurls dekat students house ada kereta..
tapi aku ni kat hostel...
waduhhhh bingit begini kok..
malam tu terpaksala berhimpit-himpit macam nasi impit untuk naik van pergi ke rumah mr al..
haaa nak free punye pasal..apa pon sanggup dihadapi dengan cekal..kua333
aku rasa malam tu aku duduk atas kerusi ,hanya memuatkan 1/10 punggung aku je...
yang lain dikebas oleh budak2 lain..
acecececec nak kata ko kurus la ke ina???huhuhu~~~

malam tu ,aku tak boleh lupa muka mr al masa nampak kami semua serbu kondo die,
ye la..kondo besar mana la sangat,tapi students yang datang ni dah la ramai,besar2 pulak tu..aduish boleh berlaku tradegi 5 oktober plak..
mati dihimpit,dipijak oleh rakan2 sendiri..
hahahha
tapi best,coz tu la last evetns untuk kami semua until kami habis external exam..
makan,cam-whoring,chatting ,ketawa,,-memory yang tak kan dilupakan oleh kami semua ..
terima kasih mr al yang tersangat baik hati buat open house untuk kami batch OUR CLUB 08-09
terima kasih daun keladi,harap mr al buat lagi..hahahaha
ok la..ada kelas ni..salam semua..
IeYnA
rasanya kalau tak silap aku,hari ini hari yang ke-5 mieyla,dolly dan  atiey kat india..bestnye koram semua dah fly..
aku pon tak percaya yang aku berkesempatan nak pergi klia ,jumpa dengan koram semua sebelum koram fly
cam tak percaya selepas 1tahun lebih kot kita dah tak jumpa..
last kita jumpa pon masa kita semua nak pergi interview Biasiswa Mara kat UNIKL
lepas pada tue,semua busy dengan kerja masing2

mula2 sekali,terima kasih kepada darwin  dan alfred
mujur alfred nak bagi pinjam kereta die malam tue
dan darwin pula, sanggup korbankan masa study die demi nak jadi pak cik driver kami
aku takde lesen kereta agik..
plan mula2 nak amik erl jer dan pergi dengan athirah(kak long) dan budak taylor and the gangs..
tapi kak long nak pergi awal..aku pulak ada kelas time tu sampai 4 petang..
tapi tu lah..selalunye benda yang tak diduga tu la yang selalunye menjadi..
dan benda yang telah diplan sejak berminggu2 lagi,akhir-akhirnya cancel..


sebelum tu ,ada kejadian lucu berlaku..
kat kolej aku ada 2 orang nama shikin:soram budak kelas aku dan soram lagi budak kelas engineering 2
dan aku tak tahu yang selama ni, aku plan nak pergi klia tu ,rupanyan dengan shikin budak kelas engineering 2..


aku dengan shikin kelas aku tu,tak rapat sangat..so,aku pon ingat tu number die..
sampai satu masa ,bila shikin suruh ambil dia  dan iva kat 'student house',aku pon bagitahu la kat darwin, yang shikin kelas kita nak tumpang pergi klia juga..
darwin tak percaya.!!.
die kata:wah ina ko dah berbaik ker dengan shikin kelas kita tu??
aku jawab:urmm.kan koram jugak yang suruh aku berbaik...
darwin:bagus lah macam tu..
tapi lain pulak jadinnye.
.bila dah sampai kat student house:darwin kata,wei ina bukan shikin kelas kita la
haaaaah???????aku pandang belakang-la ....rupa2nye selama ni aku  ber   message ngan budak shikin engineering 2  la..
patutla shikin kelas aku macam takde respond, masa dalam kelas haritu , aku cakap kat darwin kuat2 suruh ambil die kat student house nanti..
malu222
hehehehhehe


petang tu,kami semua selamat pon sampai kat klia dengan bantuan GPS handset darwin..
kononnye ...berteknologi nak mampus kan...
bila time balik,everything is back to basic..
handset darwin takde bateri,dan last sekali kena call hakeem gak suruh ajar cara nak balik to damansara
hahhahhah.. baru ko tahu darwin ,handset ko tu sekejab je berjasa...

rasa sedih jer tertiba bila nak berpisah dengan kawan2
tak pernah pulak rasa macam ni sebelum ni
bila tengok mieyla dah start menangis,aku dah jadi tak tahan..


aku sayam kat koram semua..
kita jumpa lagi ea lepas 6 tahun
jangan lupakan aku..
friendship neva ending..   






































friend forever~
Labels: , , , 1 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
huh..hari yang dinanti-nantikan bakal tiba
dan minggu ini,aku bakal dapat result trial aku,tapi kami panggil MOCK..
belajar sudah...tinggal tawakal je la
aku pon dah tak tahu nak menangis ke atau nak gembira
sekarang ni dah jadi tiada perasaan .
kalau result rendah ,aku terima..
walaupun final tinggal sebulan je lagi,tapi aku harap
perjuangan aku di saat -saat akhir ini akan membuahkan hasil,



aku harap sangat,aku dapat fly next year..
aku harap sangat ,result aku makin menaik,
aku harap sangat,ALLAH bantu aku setiap kali aku mengahadapi peperiksaan
aku harap sangat,ALLAH berikan aku daya kefahaman dan daya ingatan yang kuat dalam aku menuntut ilmu.
aku harap sangat,Allah memakbulkan doaku ini.
AMIN..














IeYnA
2 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA

*Aku minat gile lagu ni, memang sesuai dengan mood aku sekarang...

 

malam ni aku pon tak tahu kenapa la tak de mood nak study..
ina mati ko gini..
nak exam dah ni wei..
aku betul2 dalam mood holiday..
gila ina..
berapa lama ko nak ber holiday ni????
orang lain sibuk study ,ko pulak sibuk 0n9...
huh!pemalas!!!!


macam2 aku tengok budak2 ni punyer azam
azam sana azam sini
ahhh poyo je lebih..
hari ni je  koram semangat nak study dengan azam koram tu..
esok lusa..
bila dah taw erti letih,mengantok,,
baru ko taw..
tinggi mana kepoyo-an  koram tuh..
hahahaha..
tapi memang betol ina..
TEE tinggal sebulan je lagi..
kalu nak fly,kenalah rajin sikit..
belajar dowh..
nak fly kan..
malu je kalu tak boleh fly..
kekadang tu bosan pulak,bila kawan2 asyik dok tanyer:ina bila ko nak fly?
letih nak menjawab ye.(boleh buat copy and paste jawapan untuk  soalan ni..)



            word cloud

    AIM SAYA


              rajin  ausmat tER 85&^

  study TAWAKAL sabar fokus c0oL
          hEpI smart GERMANY 010 Fly  
            exCellent genius SLumbER r0Ck
       success kaYa duit banyak
IeYnA





In this post, I just want to share an interesting fact about our mysterious brain. We might only know that the brain control the activity of our body. Well, what we know about our brain is just merely a rough idea of what it actually can do. There are lots more hidden power of our brain which we have not discover yet. Scientists from all around the world 'crack' their head when doing research in this area. There are more findings to come in the future and the research will never stop until we manage to solve the hidden mystery of the brain.
Here I provide an example to show how powerful is our brain.




Olny srmat poelpe can raed this.

I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in what oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is that the first and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it wouthit a porbelm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! The cnolcusoin is, no rghit sepllnig is rquereid!!! hehe



 menakjubkan ?
baru aku tahu gini rupaya otak manusia berfikir
pelik2
kalau bm macam mana ea agak ye?
aku rasa hancur kalu spelling tunggang terbalik macam ni..
haha
macam kat tajuk post aku la.
BARU AKU TAHU------BRA U AKU  THAU(cuba baca slow2)



Labels: 7 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
 pergh tajuk post kali ni,macam lagu  Izwan Pilus..hahahah

thanx 2 them: Aain,sue,darwin,jhah
kawan2 yang supportive,dan selalu buat aku tergelak..

pukul 4 petang  tadi,bunyi suara (asssalamualaikum )kat bilik ak..
(dalam hati),tu sure  suara 'si minah sue'..
die memang, kaki pencerita...
macam2 benda kami borak ,macam 5 tahun tak jumpa
bercakap tak henti2... masing2 berebut nak bercakap cerita pasal holiday..
tapi sue,ko memang  best ..kawan yang gile2 gitu
buat aku  hepi  macam aku ni tak de masalah je..hoha sana hoha sini
dah tidur pon die...die memang selalu tidur awal..baby tua biasa la tu..

aain pula..sampai2 dah mo0dy..
die kate bilik bersepah dan berbau busuk coz ada sampah yang tak terbuang before balik hari tu.
tapi die bagus..
kalu marah atau moody tak tunjuk kat oram..muka ceria je..
malam ni pon aku duduk menghabiskan masa dengan die..
(elok sangat la tu,soram ber chattin' dan soram ber bloggin'..)
konon2 semangat nak study sekali malam ni,nak  buat chemy .
aduh hancur2..final sebulan je lagi..tapi malas tahap cipan...

lepas berbuka puasa tadi,aku darwin,azizi,zul,wei song,rumitha,jhah beraya kat A-2
thanx guy for the kueh raya ....
tapi aku tak sempat nak bawa apa2 pon dari rumah..
masing2 bawa kuih raya banyak gile..macam baru balik shopping dari 1-UTAMA
darwinla,semangat nak makan kuih raya..
tapi best beraya dengan kawan2 ..
happening..~
aku cuma mengidam nak makan mini popia je..

Y dan pija tak sampai lagi
 raya sakan ea  kat rumah....


sayang kat dbah jugak..
petang tadi sempat berchattin dengan dbah,ex-schoolmate  masa dekat SCIPP..
dia la jadi kaunselor aku ,kalu aku ada masalah..
dari sekolah menengah lagi pon,
selalu bagi nasihat kat kami2 ni..
aku pon macam dah rasa lega lepas dikaunselingkan oleh dbah,ingatkan masalah2 yang tak pernah2 selesai.
mujur ada kawan2 yang selalu buat hidup aku bahagia..
terima kasih semua!!
Labels: , , 2 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA


tunjuk ajar ku Sifu





















 







SATU HARI DI HARI RAYA
DUA HARI DI JALAN RAYA
TIGA HARI DI PUDURAYA
EMPAT HARI JADI HANTU RAYA









artist:ayeez
komposer:ayeez
lirik:ieyna
 


hahhaha
kelakar betol budak kecik ni..
habis lagu raya di Rapp dan  di Shuffle
kami adik beradik memang macam tue
habis sume lagu kami  nak tukar lirik..hahahaha


memories of Raya09 with ayeez..

adik,
ko nak lawan akak camwhoring yea..
ooo00oo0oo tidak..!!
jgn lawan SIFU..






eh sane skit..lawan tokey ni..




Labels: , , 2 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA









tengok la dua2 video ni..
harap2 kita bukan seperti yang didalam video tu
tambah lagi anak2 remaja macam kita sekarang ni,ambil mudah je pasal solat..
Subhanallah!!
dan itu la akibatye kalu sembahyang setahun sekali..!!!!
saya harap,video ni akan jadi tauladan buat kita semua agar kita bersembahyang dengan lebih tertib dan bukan ye bersembahyang , sekadar untuk menunjuk kepada orang ramai yang kita dah sembahyang.
kalau kita pon  dah bersembahyang dengan tidak betul,macam mana nanti,kita nak ajar adik2 kita atau anak2 kita nanti..
renung2kan lah........
Labels: 0 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA

 sowi la- gambar time bila pon aku x taw..



sorry bdak2 scipp yang sepatutye kita akan jumpa next week kat Mid Valley sebelum dolly,Mieyla,dan Atiey fly ke India..
congrate!! and i'm really proud of all of ue..
ingat tak lagi time kita sama2 apply biasiswa mara dulu?
7 oram je..kak long (Athirah),Dolly,Mieyla,Atiey,Izni,Echuq dan aku..
dan yang best ye...semua pass interview nak buat medic.
aku ingat lagi ,echuq kata kat aku:.eh ina ko wat medic gak ker..aku x caya2..mesti nanti gunting tertinggal dlm perut patient kalu operation..
hahahaha..aku tersalah isi borang la echuq..
aku ingatkan ,aku letak eng,rupa2ye medic..
takpe la aku try nasib je la..kalu dah nasib aku kena amik medic,aku terima je.,.

time interview mara
bapakla..soalan mencabar gile semua..
aku dapat pasal politik coz time tu baru je lepas pilihan  raya..
ada ker die suruh aku comment pasal PAS dan BN..
aku goreng je..
sampai la last part..aku kena tanye pasal rukun negara..ayoyo..kantoi aku tak ingat rukun negara..
aku dah frust menungging ..(dlm hati:sure aku dah tak dapat scholarship sebab die kata,nak fly luar negara macam mana ni,rukun negara pon tak lepas)
fuh!!!
balik je dari interview,aku dapat message

anda dijemput untuk hadir ke kem telekom selama 1 minggu di MMU Kuala Terengganu..
YAH000!!
rupenye application aku untuk biasiswa telekom diterima..
tu la satu2 ye biasiswa untuk aku buat engineering..
mujur la..kalau tidak hidup aku mesti merana jadi DR.
DARAH,,MAYAT..ewwww

7hb Oktober2009
tak sangka koram dah nak fly..
dolly,atiey ,mieyla nak berangkat dah ke India ..
best la koram(balik ke kg halaman..XD XD)
aku ingatkan nak jumpa koram semua kat mid valley next week.
tapi,tetibe ada hal la pula..
sorry my fwens..
apa2 pon,aku wish kat koram semua gud luck..
kalu kita ada rezeki ,kita jumpa lagi..
gonna miss ue all..
friends forever and keep in touch yupt~
Labels: , , 4 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
"wewewe balik umah"
ingat agik perkataan tue masa kat kolej selepas habis mock hari tue..
aku punya hepi gile boleh balik kelantan..
ye la sebab dah dekat 4 bulan aku tak balik umah..
nak balik punye la jauh
8 jam baru boleh sampai kat kelantan..
semua kawan2 aku balik umah time weekend ..
aku je terperuk kat centrepoint ni..sedih..
homesick ye..!



malam raya..
aku sampai umah..
apa lagi semua cerita nenek moyang aku dengan adik2 aku buka...
lepas gian la dikatakan.sebab rindu sangat kat umah,mak, dan adik2..
aja ,teah ,dengan ayeez teman aku malam tu..
teah dan aja -dioram tak sabar2 tunggu hadiah dari aku..sebab aku janji nak belikan baju kat dioramni baju untuk aja



ni pulak untuk teah



ayeez -kak ina cepat la ayeez nak main game kat laptop kak ina nie...sampai bersepah bilik buat ke kitaoram malam tu..
aja -habit die suke sangat nak tunjuk barang2 baru die kat aku .
masa tu, teah pon bengang la sebab aja suke sangat nak
menunjuk2 .. macam2 ragam tol adik2 aku
aku tak kisah pon..dah namaye perempuan.memang lumrah alam pon..hahahhaaha
aku pulak apa lagi abis sume barang aja aku buat posing malam tue..(btw thanx a lots aja..)




berposing dengan barang2 aja..hehee

aku memang rindu sangat 2 moments together wit my sisters n little brother..
aku bersyukur ALLAH bagi aku adik2 yang baik macam dioram



ayeez


aja




teah


akak cume nak kata akak sayam aja,teah.dan ayeez.....mmmmuah!!!
Labels: , 4 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA






















1
-tempat hari2 aku dok melepak(atas katil)

2-kawan baik aku..si laptop acer
3-makanan ruji aku time 2 hari ni..roti and chocolate
4-keadaan bilik yang sunyi gile tanpa kepulangan roomate aku,pija





dah 2 hari aku tak buat ape2.
sejak 24/9(raya ke 5) sampai la hari ni,26/9(raya ke 7) ..
hidup aku dari pagi sampai malam..
facebookin' dan chattin' je..
nak keluar jalan2 pon tak de mo0d..
huh!
hari2 bangun pkl 2 ptg, mana sempat nak keluar..
nak balik malam ,aku takut..
anak dara la kan..
bibir ni dah kering kot,sebab dah tak cakap selama 2 hari..
muka pucat je sebab dah lama tak senyum..
macam muka mayat je..
cepat la oit bdak2 jpa datang ke centrepoint..
aku dah borim tahap tutttt!! dah ni ..
nak study?fuh~ tak de semangat langsung..
begini la nasibku..
ieyna si budak malang~
Labels: , , 0 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
my new family



tahun ni raya tak macam sebelum sebelum nie..
hati rasa sayu dan sedih bila kenangkan balik ..
terasa rindu saat saat indah bersama adik2 dan mak..
walaupun balik kadang2 tapi cukuplah buat pengubat rindu bila akak dapat balik dan bersama dengan mak dan adik adik..
walaupun akak ada keluarga tiri,ada abah tiri,kakak tiri,abang tiri,adik tiri,...
akak tak pernah pon rasa keluarga tiri akak apart of my life..
akak tak pernah rasa hepi pon bila bersama dengan dioram..
kekadang tue rasa hepi je nak balik umah,tetapi sebab ada dioram..
hati tetiba rasa rimas je bila duduk kat umah..
sampai bila agak2 ye hidup akak akan macam ni..?

kekadang tue akak pernah terpikir,
patut tak akak suruh mak dengan abah tiri berpisah..?
jahat ker akak bila akak suruh mak tinggalkan abah?
akak memang dari dulu tak setuju mak kahwin dengan abah ...
akak lagi hepi kita duduk berempat,.
tapi kehadiran fareez selepas mak dengan abah kahwin ,menyerikan lagi keadaan
sebab akak tak ada adik lelaki..
akak sayang sangat fareez(ayeez) walaupun tak sama ayah..




ayeez


akak selalu je nasihat kat adik2 supaya bersabar..
tapi samapi bila kami semua boleh bersbar..
sekuat mana la kami ni..
nak hadapi dugaan ALLAH yang cukup berat bagi akak..
cukuplah dengan apa mak telah lalui selama ini ya Allah..
akak dah tak sanggup nak lihat mak sedih..
tapi apa daya kami..
kami semua hanya mampu berdoa..dan bersabar je..

tapi baru2 ni ..akak memang tak boleh nak bersabar lagi..
akak minta maaf atas apa akak telah lakukan mak..
tapi akak buat macam tu sebab akak sayang kan mak..akak kesian kan mak..
akak tak boleh nak berdiam diri lagi..
walaupun akak berlakuan agak kurang ajar ..
minta maaf mak..
tapi percayala mak..akak buat ni sebab akak sayang mak..
akak sayang adik2 akak..






.
Labels: , 2 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA


it was really exciting although the fee was quite expensive.but the memories will be always stick in my head ,experienced together wit all jpa's students apart the activities were really challenging.

1st day
-all of us have been transported to the resort by trackS and at first all of us could not believe it that we would go there by using small track like illegal refugees who wanna go inside the country.


after a few minutes travelling by track,we gathered at the main dinner hall,enjoying goreng pisang and karipap.even though,it's not delicious as i can get in kelantan, but i really appreciate it because we haven't eat those kind of kueh for a such a long time since we enrolled into kbu.
yummy..iap menambah lagi plak..kesian,laPAR sangat ea..






model pinggan



see!! anee and y are too desperate.they used plate as a fan becoz it's too hot..


-later during the first programme ,all of us have been sorted into
the group and we have to find our members by humming the songs like stay the same, gong xi fa cai,survivor ,twinkle twinkle and so on..n i was in happy birthday group and fairuz was the first person i found.



at that time..it was really noisy..like pasar!!





hepi bufdei group members


my group membe
rs:

mus
ava
hanis

amin

fairuz

fid la
aizat
nana
nabila
n memyself as well




actually there was not a lot of activities organized at that day.only for a blind nite game in that night..miss chan was really excited and she told us that we have to proceed the game, though it was raining.. oh my god..believe it or not...ramai kot yang shivering coz it was too cold. tapi bile lagi nak rase sume ni kan..


pergh..poyo siot!


tok tok tok bujang lapok..


eh that's me...


every one was really enjoying the game eventhough it was raining at that night




-despite being cold that night,we would not miss the chance to swim in thepool.yahooo!!!..terjun!everyday u juz take ur bath in d toilet but today lecturers let u have fun swimming like dugong .hahaha memang best.. y and i swam until midnite kot..huhuhu.



2nd day


6.45-7.30 am
breakfast


7.30am
exercise
jungle trekking

flying fox
hanging bridge




1300 pm

lunch

pray


1500 pm

English in camp

REGU-guessing the words

1600 pm
knowing Australia(speech from ex senior)

1800 pm

barbeque
talentime

0000 am
sleep mode..


3rd day..
blik..but before tue ade xplorace..
the best part among the other activities..














Labels: , , 2 comments | | edit post
Reactions: