IeYnA
masa tu aku balik dari perkahwinan  kak wahida(my beloved cousin),dan sampai je kat hostel aku terus online..
3 hari tak sempat nak ber facebooking dan chatting..
aku buka facebook dan check aku punye inbox.-heheheh ada jemputan open house dari mr Al,lecturer islamic study dan malaysian study kami last year..pada masa yang sama gak, Mr.Al ni  coordinator AUsmat untuk batch kami..
tersangat la seorang  lecturer yang kelakar dengan lawak2 yang sempoi..
mujur jugak..kalu tak sure kami semua dah tido time kelas Mr Al..ye la mengantuk kot belajr history of malaysia pada masa yang amat sesuai untuk tido lagi kot..
hahahaha
ina ko pecah rekod buat kali pertama tak pernah tido time kelas malaysian study MR Al..hahaha
tahniah222

 berbalik kepada topik open house..
amat lawak gak message yang  kami dapat time tu..
ni dia message yang mrAl bagi..





best nak pergi open house,terpikir la kami,nak pergi macam mana??
mana ada transport..
gila nak pergi naik teksi..???
kat mana entah la kondo Mr AL..
tetapi  nasib baik ada  driver KBU yang berbaik hati..
OT tanpa berganji..hahah
van KBU ada dua je tapi students yang nak pergi ada 100 orang...
macam mana tu??
kebanyakan boys  merempit je malam tu,dan gurls dekat students house ada kereta..
tapi aku ni kat hostel...
waduhhhh bingit begini kok..
malam tu terpaksala berhimpit-himpit macam nasi impit untuk naik van pergi ke rumah mr al..
haaa nak free punye pasal..apa pon sanggup dihadapi dengan cekal..kua333
aku rasa malam tu aku duduk atas kerusi ,hanya memuatkan 1/10 punggung aku je...
yang lain dikebas oleh budak2 lain..
acecececec nak kata ko kurus la ke ina???huhuhu~~~

malam tu ,aku tak boleh lupa muka mr al masa nampak kami semua serbu kondo die,
ye la..kondo besar mana la sangat,tapi students yang datang ni dah la ramai,besar2 pulak tu..aduish boleh berlaku tradegi 5 oktober plak..
mati dihimpit,dipijak oleh rakan2 sendiri..
hahahha
tapi best,coz tu la last evetns untuk kami semua until kami habis external exam..
makan,cam-whoring,chatting ,ketawa,,-memory yang tak kan dilupakan oleh kami semua ..
terima kasih mr al yang tersangat baik hati buat open house untuk kami batch OUR CLUB 08-09
terima kasih daun keladi,harap mr al buat lagi..hahahaha
ok la..ada kelas ni..salam semua..
IeYnA
rasanya kalau tak silap aku,hari ini hari yang ke-5 mieyla,dolly dan  atiey kat india..bestnye koram semua dah fly..
aku pon tak percaya yang aku berkesempatan nak pergi klia ,jumpa dengan koram semua sebelum koram fly
cam tak percaya selepas 1tahun lebih kot kita dah tak jumpa..
last kita jumpa pon masa kita semua nak pergi interview Biasiswa Mara kat UNIKL
lepas pada tue,semua busy dengan kerja masing2

mula2 sekali,terima kasih kepada darwin  dan alfred
mujur alfred nak bagi pinjam kereta die malam tue
dan darwin pula, sanggup korbankan masa study die demi nak jadi pak cik driver kami
aku takde lesen kereta agik..
plan mula2 nak amik erl jer dan pergi dengan athirah(kak long) dan budak taylor and the gangs..
tapi kak long nak pergi awal..aku pulak ada kelas time tu sampai 4 petang..
tapi tu lah..selalunye benda yang tak diduga tu la yang selalunye menjadi..
dan benda yang telah diplan sejak berminggu2 lagi,akhir-akhirnya cancel..


sebelum tu ,ada kejadian lucu berlaku..
kat kolej aku ada 2 orang nama shikin:soram budak kelas aku dan soram lagi budak kelas engineering 2
dan aku tak tahu yang selama ni, aku plan nak pergi klia tu ,rupanyan dengan shikin budak kelas engineering 2..


aku dengan shikin kelas aku tu,tak rapat sangat..so,aku pon ingat tu number die..
sampai satu masa ,bila shikin suruh ambil dia  dan iva kat 'student house',aku pon bagitahu la kat darwin, yang shikin kelas kita nak tumpang pergi klia juga..
darwin tak percaya.!!.
die kata:wah ina ko dah berbaik ker dengan shikin kelas kita tu??
aku jawab:urmm.kan koram jugak yang suruh aku berbaik...
darwin:bagus lah macam tu..
tapi lain pulak jadinnye.
.bila dah sampai kat student house:darwin kata,wei ina bukan shikin kelas kita la
haaaaah???????aku pandang belakang-la ....rupa2nye selama ni aku  ber   message ngan budak shikin engineering 2  la..
patutla shikin kelas aku macam takde respond, masa dalam kelas haritu , aku cakap kat darwin kuat2 suruh ambil die kat student house nanti..
malu222
hehehehhehe


petang tu,kami semua selamat pon sampai kat klia dengan bantuan GPS handset darwin..
kononnye ...berteknologi nak mampus kan...
bila time balik,everything is back to basic..
handset darwin takde bateri,dan last sekali kena call hakeem gak suruh ajar cara nak balik to damansara
hahhahhah.. baru ko tahu darwin ,handset ko tu sekejab je berjasa...

rasa sedih jer tertiba bila nak berpisah dengan kawan2
tak pernah pulak rasa macam ni sebelum ni
bila tengok mieyla dah start menangis,aku dah jadi tak tahan..


aku sayam kat koram semua..
kita jumpa lagi ea lepas 6 tahun
jangan lupakan aku..
friendship neva ending..   






































friend forever~
Labels: , , , 1 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
huh..hari yang dinanti-nantikan bakal tiba
dan minggu ini,aku bakal dapat result trial aku,tapi kami panggil MOCK..
belajar sudah...tinggal tawakal je la
aku pon dah tak tahu nak menangis ke atau nak gembira
sekarang ni dah jadi tiada perasaan .
kalau result rendah ,aku terima..
walaupun final tinggal sebulan je lagi,tapi aku harap
perjuangan aku di saat -saat akhir ini akan membuahkan hasil,



aku harap sangat,aku dapat fly next year..
aku harap sangat ,result aku makin menaik,
aku harap sangat,ALLAH bantu aku setiap kali aku mengahadapi peperiksaan
aku harap sangat,ALLAH berikan aku daya kefahaman dan daya ingatan yang kuat dalam aku menuntut ilmu.
aku harap sangat,Allah memakbulkan doaku ini.
AMIN..














IeYnA
2 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA

*Aku minat gile lagu ni, memang sesuai dengan mood aku sekarang...

 

malam ni aku pon tak tahu kenapa la tak de mood nak study..
ina mati ko gini..
nak exam dah ni wei..
aku betul2 dalam mood holiday..
gila ina..
berapa lama ko nak ber holiday ni????
orang lain sibuk study ,ko pulak sibuk 0n9...
huh!pemalas!!!!


macam2 aku tengok budak2 ni punyer azam
azam sana azam sini
ahhh poyo je lebih..
hari ni je  koram semangat nak study dengan azam koram tu..
esok lusa..
bila dah taw erti letih,mengantok,,
baru ko taw..
tinggi mana kepoyo-an  koram tuh..
hahahaha..
tapi memang betol ina..
TEE tinggal sebulan je lagi..
kalu nak fly,kenalah rajin sikit..
belajar dowh..
nak fly kan..
malu je kalu tak boleh fly..
kekadang tu bosan pulak,bila kawan2 asyik dok tanyer:ina bila ko nak fly?
letih nak menjawab ye.(boleh buat copy and paste jawapan untuk  soalan ni..)



            word cloud

    AIM SAYA


              rajin  ausmat tER 85&^

  study TAWAKAL sabar fokus c0oL
          hEpI smart GERMANY 010 Fly  
            exCellent genius SLumbER r0Ck
       success kaYa duit banyak
IeYnA





In this post, I just want to share an interesting fact about our mysterious brain. We might only know that the brain control the activity of our body. Well, what we know about our brain is just merely a rough idea of what it actually can do. There are lots more hidden power of our brain which we have not discover yet. Scientists from all around the world 'crack' their head when doing research in this area. There are more findings to come in the future and the research will never stop until we manage to solve the hidden mystery of the brain.
Here I provide an example to show how powerful is our brain.




Olny srmat poelpe can raed this.

I cdnuolt blveiee that I cluod aulaclty uesdnatnrd what I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn't mttaer in what oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is that the first and last ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can still raed it wouthit a porbelm. This is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the word as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! The cnolcusoin is, no rghit sepllnig is rquereid!!! hehe



 menakjubkan ?
baru aku tahu gini rupaya otak manusia berfikir
pelik2
kalau bm macam mana ea agak ye?
aku rasa hancur kalu spelling tunggang terbalik macam ni..
haha
macam kat tajuk post aku la.
BARU AKU TAHU------BRA U AKU  THAU(cuba baca slow2)



Labels: 7 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
 pergh tajuk post kali ni,macam lagu  Izwan Pilus..hahahah

thanx 2 them: Aain,sue,darwin,jhah
kawan2 yang supportive,dan selalu buat aku tergelak..

pukul 4 petang  tadi,bunyi suara (asssalamualaikum )kat bilik ak..
(dalam hati),tu sure  suara 'si minah sue'..
die memang, kaki pencerita...
macam2 benda kami borak ,macam 5 tahun tak jumpa
bercakap tak henti2... masing2 berebut nak bercakap cerita pasal holiday..
tapi sue,ko memang  best ..kawan yang gile2 gitu
buat aku  hepi  macam aku ni tak de masalah je..hoha sana hoha sini
dah tidur pon die...die memang selalu tidur awal..baby tua biasa la tu..

aain pula..sampai2 dah mo0dy..
die kate bilik bersepah dan berbau busuk coz ada sampah yang tak terbuang before balik hari tu.
tapi die bagus..
kalu marah atau moody tak tunjuk kat oram..muka ceria je..
malam ni pon aku duduk menghabiskan masa dengan die..
(elok sangat la tu,soram ber chattin' dan soram ber bloggin'..)
konon2 semangat nak study sekali malam ni,nak  buat chemy .
aduh hancur2..final sebulan je lagi..tapi malas tahap cipan...

lepas berbuka puasa tadi,aku darwin,azizi,zul,wei song,rumitha,jhah beraya kat A-2
thanx guy for the kueh raya ....
tapi aku tak sempat nak bawa apa2 pon dari rumah..
masing2 bawa kuih raya banyak gile..macam baru balik shopping dari 1-UTAMA
darwinla,semangat nak makan kuih raya..
tapi best beraya dengan kawan2 ..
happening..~
aku cuma mengidam nak makan mini popia je..

Y dan pija tak sampai lagi
 raya sakan ea  kat rumah....


sayang kat dbah jugak..
petang tadi sempat berchattin dengan dbah,ex-schoolmate  masa dekat SCIPP..
dia la jadi kaunselor aku ,kalu aku ada masalah..
dari sekolah menengah lagi pon,
selalu bagi nasihat kat kami2 ni..
aku pon macam dah rasa lega lepas dikaunselingkan oleh dbah,ingatkan masalah2 yang tak pernah2 selesai.
mujur ada kawan2 yang selalu buat hidup aku bahagia..
terima kasih semua!!
Labels: , , 2 comments | | edit post
Reactions: