IeYnA
masa tu aku balik dari perkahwinan  kak wahida(my beloved cousin),dan sampai je kat hostel aku terus online..
3 hari tak sempat nak ber facebooking dan chatting..
aku buka facebook dan check aku punye inbox.-heheheh ada jemputan open house dari mr Al,lecturer islamic study dan malaysian study kami last year..pada masa yang sama gak, Mr.Al ni  coordinator AUsmat untuk batch kami..
tersangat la seorang  lecturer yang kelakar dengan lawak2 yang sempoi..
mujur jugak..kalu tak sure kami semua dah tido time kelas Mr Al..ye la mengantuk kot belajr history of malaysia pada masa yang amat sesuai untuk tido lagi kot..
hahahaha
ina ko pecah rekod buat kali pertama tak pernah tido time kelas malaysian study MR Al..hahaha
tahniah222

 berbalik kepada topik open house..
amat lawak gak message yang  kami dapat time tu..
ni dia message yang mrAl bagi..





best nak pergi open house,terpikir la kami,nak pergi macam mana??
mana ada transport..
gila nak pergi naik teksi..???
kat mana entah la kondo Mr AL..
tetapi  nasib baik ada  driver KBU yang berbaik hati..
OT tanpa berganji..hahah
van KBU ada dua je tapi students yang nak pergi ada 100 orang...
macam mana tu??
kebanyakan boys  merempit je malam tu,dan gurls dekat students house ada kereta..
tapi aku ni kat hostel...
waduhhhh bingit begini kok..
malam tu terpaksala berhimpit-himpit macam nasi impit untuk naik van pergi ke rumah mr al..
haaa nak free punye pasal..apa pon sanggup dihadapi dengan cekal..kua333
aku rasa malam tu aku duduk atas kerusi ,hanya memuatkan 1/10 punggung aku je...
yang lain dikebas oleh budak2 lain..
acecececec nak kata ko kurus la ke ina???huhuhu~~~

malam tu ,aku tak boleh lupa muka mr al masa nampak kami semua serbu kondo die,
ye la..kondo besar mana la sangat,tapi students yang datang ni dah la ramai,besar2 pulak tu..aduish boleh berlaku tradegi 5 oktober plak..
mati dihimpit,dipijak oleh rakan2 sendiri..
hahahha
tapi best,coz tu la last evetns untuk kami semua until kami habis external exam..
makan,cam-whoring,chatting ,ketawa,,-memory yang tak kan dilupakan oleh kami semua ..
terima kasih mr al yang tersangat baik hati buat open house untuk kami batch OUR CLUB 08-09
terima kasih daun keladi,harap mr al buat lagi..hahahaha
ok la..ada kelas ni..salam semua..
IeYnA
rasanya kalau tak silap aku,hari ini hari yang ke-5 mieyla,dolly dan  atiey kat india..bestnye koram semua dah fly..
aku pon tak percaya yang aku berkesempatan nak pergi klia ,jumpa dengan koram semua sebelum koram fly
cam tak percaya selepas 1tahun lebih kot kita dah tak jumpa..
last kita jumpa pon masa kita semua nak pergi interview Biasiswa Mara kat UNIKL
lepas pada tue,semua busy dengan kerja masing2

mula2 sekali,terima kasih kepada darwin  dan alfred
mujur alfred nak bagi pinjam kereta die malam tue
dan darwin pula, sanggup korbankan masa study die demi nak jadi pak cik driver kami
aku takde lesen kereta agik..
plan mula2 nak amik erl jer dan pergi dengan athirah(kak long) dan budak taylor and the gangs..
tapi kak long nak pergi awal..aku pulak ada kelas time tu sampai 4 petang..
tapi tu lah..selalunye benda yang tak diduga tu la yang selalunye menjadi..
dan benda yang telah diplan sejak berminggu2 lagi,akhir-akhirnya cancel..


sebelum tu ,ada kejadian lucu berlaku..
kat kolej aku ada 2 orang nama shikin:soram budak kelas aku dan soram lagi budak kelas engineering 2
dan aku tak tahu yang selama ni, aku plan nak pergi klia tu ,rupanyan dengan shikin budak kelas engineering 2..


aku dengan shikin kelas aku tu,tak rapat sangat..so,aku pon ingat tu number die..
sampai satu masa ,bila shikin suruh ambil dia  dan iva kat 'student house',aku pon bagitahu la kat darwin, yang shikin kelas kita nak tumpang pergi klia juga..
darwin tak percaya.!!.
die kata:wah ina ko dah berbaik ker dengan shikin kelas kita tu??
aku jawab:urmm.kan koram jugak yang suruh aku berbaik...
darwin:bagus lah macam tu..
tapi lain pulak jadinnye.
.bila dah sampai kat student house:darwin kata,wei ina bukan shikin kelas kita la
haaaaah???????aku pandang belakang-la ....rupa2nye selama ni aku  ber   message ngan budak shikin engineering 2  la..
patutla shikin kelas aku macam takde respond, masa dalam kelas haritu , aku cakap kat darwin kuat2 suruh ambil die kat student house nanti..
malu222
hehehehhehe


petang tu,kami semua selamat pon sampai kat klia dengan bantuan GPS handset darwin..
kononnye ...berteknologi nak mampus kan...
bila time balik,everything is back to basic..
handset darwin takde bateri,dan last sekali kena call hakeem gak suruh ajar cara nak balik to damansara
hahhahhah.. baru ko tahu darwin ,handset ko tu sekejab je berjasa...

rasa sedih jer tertiba bila nak berpisah dengan kawan2
tak pernah pulak rasa macam ni sebelum ni
bila tengok mieyla dah start menangis,aku dah jadi tak tahan..


aku sayam kat koram semua..
kita jumpa lagi ea lepas 6 tahun
jangan lupakan aku..
friendship neva ending..   






































friend forever~
Labels: , , , 1 comments | | edit post
Reactions: 
IeYnA
huh..hari yang dinanti-nantikan bakal tiba
dan minggu ini,aku bakal dapat result trial aku,tapi kami panggil MOCK..
belajar sudah...tinggal tawakal je la
aku pon dah tak tahu nak menangis ke atau nak gembira
sekarang ni dah jadi tiada perasaan .
kalau result rendah ,aku terima..
walaupun final tinggal sebulan je lagi,tapi aku harap
perjuangan aku di saat -saat akhir ini akan membuahkan hasil,



aku harap sangat,aku dapat fly next year..
aku harap sangat ,result aku makin menaik,
aku harap sangat,ALLAH bantu aku setiap kali aku mengahadapi peperiksaan
aku harap sangat,ALLAH berikan aku daya kefahaman dan daya ingatan yang kuat dalam aku menuntut ilmu.
aku harap sangat,Allah memakbulkan doaku ini.
AMIN..